Aardappeltortilla
Met dit traditionele Spaanse gerecht haal je in een oogwenk zonnige herinneringen op.
Aardappeltortilla
Met dit traditionele Spaanse gerecht haal je in een oogwenk zonnige herinneringen op.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
1 aardappelen
1/2 ui
66 g olijfolie
2 eieren
1/3 theelepel zout
Stap voor stap
Bevestig de foodprocessor met de raspschijf op de mixer/keukenrobot. Doe de ui erin en rasp deze op snelheid 6.
Schil de aardappelen. Plaats de snijschijf in de foodprocessor en snijd de aardappels op snelheid 6.
Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en fruit ze totdat ze zacht en licht gekarameliseerd zijn. Voeg de aardappelen toe en bak ze gedurende 10 minuten totdat ze gaar zijn.
Doe de eieren in een kom. Voeg zout en de warme aardappelen toe en roer alles voorzichtig door elkaar. Dek af met een handdoek en laat ongeveer 10 minuten rusten.
Doe het mengsel in een kleine koekenpan.
Bak op middelhoog vuur totdat de zijkanten en bovenkant precies gaar zijn en het midden licht goudbruin is. Draai de tortilla om met een grote spatel.
Bak de andere kant 3-4 minuten of totdat deze helemaal goudbruin en precies gaar is. Doe de tortilla op een bord en serveer.