Skip the navigation

Brood met pompoenpitten zonder gist

KitchenAid chef-kok

Snel broodrecept zonder gist, lekker met geitenkaas, honing en kruiden!.

Import-Recipe - Pumpkin seed bread without yeast

Brood met pompoenpitten zonder gist

KitchenAid chef-kok

Snel broodrecept zonder gist, lekker met geitenkaas, honing en kruiden!.

Hulpmiddelen

StandMixer
BreadBowl
Voorbereiden
20min
Koken
35min
Totaal
55min
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Gevorderd

Ingrediënten

360 g tarwebloem

1 eetlepel suiker

1,5 theelepel bakpoeder

1 theelepel bakpoeder

7 g zout

230 ml water

65 ml olijfolie

40 g pompoenpitten

Stap voor stap

  1. Doe de bloem voor wit brood, de suiker, het bakpoeder, de baking soda en het zout in de broodkom. Voeg het water en de olijfolie toe. Bevestig de kneedhaak op je KitchenAid Mixer/keukenrobot en zet deze op snelheid 1. Kneed het deeg ongeveer 1 minuut of tot het samenhangt. Voeg de pompoenpitten toe en kneed nog eens 30 seconden.

  2. Haal het deeg uit de kom en leg het op een met bloem bestoven oppervlak. Vorm het deeg tot een bal.

  3. Bekleed de binnenkant van het deksel met een rond stuk bakpapier en leg het deeg erop. Bedek het deeg met de broodkom en zet in de voorverwarmde oven op 230°C. Bak gedurende 30 minuten. Verwijder de broodkom van het brood en bak nog 5 minuten of tot de korst knapperig goudbruin is. Leg op een koelrek en laat het afkoelen alvorens te snijden.