Skip the navigation

Alle blogberichten

68 artikelen

15 Espresso martini
Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef

19 recepten op basis van espresso om thuis te maken en te proeven

Wil je indruk maken op je vrienden met een geweldige zelfgemaakte Espresso Martini tijdens je volgende etentje? Of wil je leren hoe je thuis een café-waardige latte maakt? Hoe dan ook, met deze stapsgewijze recepten binnen handbereik en een beetje hulp van je KitchenAid-espressomachine kun je jouw keuken omtoveren tot je eigen barista-station. Van een macchiato met een gedurfde smaak tot een gewaagde Irish coffee, er is een drankje op basis van espresso voor elk moment van de dag. Bekijk deze 19 recepten, kies je favorieten, bereid ze en geniet er heerlijk thuis van. 

MEER LEZEN
Easy Bread Recipes Header
Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef

12 broodrecepten voor KitchenAid Mixers

Zelf brood maken vereist vaardigheid, ervaring en heel veel geduld. Maar niets haalt het bij dat gevoel dat je krijgt op het moment dat je een perfect knapperig brood met een goudbruine korst uit de oven haalt – vraag het elke bakker maar. Wil je betere broden leren maken? Of beginnen met bakken? Daag jezelf uit met deze 12 broodrecepten voor KitchenAid Mixers. 

MEER LEZEN
Spicy Corn Soup Blog Header
Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef

22 heerlijke soeprecepten om het hele jaar door van te genieten

Is het een snelle, gezonde snack of een complete maaltijd? Heerlijk dampend en ontspannend of koel en verrassend verfrissend? Soep is al het bovenstaande. Het is de ultieme allrounder. Je kunt het simpel en licht houden of er helemaal voor gaan met toppings zoals verse kruiden, romige kaas of knapperige croutons, noten en zaden. Het is in ieder geval een makkelijke en lekkere manier om je dagelijkse dosis groenten binnen te krijgen. Dus of je nu zin hebt in een kom rustgevende, fluweelzachte pompoensoep of op zoek bent naar een ijskoude gazpacho, hier ben je aan het juiste adres. Met elk van deze 22 smakelijke soeprecepten blijft er geen soep in je kom meer over.

MEER LEZEN
Brunch Recipes header
Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef

23 brunchrecepten voor een heerlijke zondagsbrunch

Ben jij aan de beurt om de volgende zondagsbrunch te organiseren? Dan ben je hier aan het juiste adres. Met deze 23 geweldige brunchrecepten stel je in een handomdraai een heerlijk brunchmenu samen. Zorg dat je een juiste mix van zoete en hartige gerechten kiest, zodat er voor ieder wat wils is. Zitten er vegetariërs of veganisten tussen je gasten? Die mag je natuurlijk niet vergeten. Zodra je het menu hebt samengesteld, kun je kijken of er recepten tussen zitten die je van tevoren kunt maken. Beslag of dipsauzen kun je makkelijk eerder maken en in de koelkast zetten. Dan heb je meer tijd om eieren te bakken of drankjes te maken. En niet onbelangrijk: je kunt meer tijd met je dierbaren doorbrengen. Want daar draait het bij een zondagsbrunch toch om?

MEER LEZEN
Coffee beans on bowl
Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef

Koffiebonen voor je eigen espressomachine uitzoeken

Er is weinig zo bevredigend als op een koude ochtend een koffietentje binnen te stappen en verwelkomd te worden door de hemelse geur van verse koffie. Je kunt je favoriete koffieblend of single origin koffie kiezen van het menu en genieten van het betoverende aroma van een vers bakkie koffie. Op zulke momenten wil je toch niets liever dan thuis óók zo'n heerlijk drankje kunnen bereiden? Nou, dat kan ook! Kies eerst koffiebonen die geschikt zijn voor je espressomachine. Jij hebt de touwtjes in handen.

MEER LEZEN
Cafe Au Lait vs Latte
Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef

Koffie verkeerd vs. latte: wat is het verschil?

Het is ons allemaal weleens overkomen. Je stapt een hippe nieuwe koffietent binnen om vervolgens vol verwarring naar de minimalistische menukaart te staren. Espresso, oké. Zwarte koffie, makkelijk. Maar latte vs. koffie verkeerd? Wat is het verschil? De barista raakt haar geduld al kwijt dus je roept maar snel wat: 'Latte, graag!'. Hoe groot kan het verschil nou werkelijk zijn? Nou, best groot eigenlijk! Het verschil zit hem in zetmethode, smaak en presentatie. Met deze handige gids kun je binnenkort indruk maken op je koffieleutende vrienden als je ze thuis een drankje aanbiedt.

MEER LEZEN
Type of coffee roast and differences
Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef

Diverse manieren van koffie branden: wat zijn de verschillen?

Vraag jij je ook wel eens af waarom koffiebonen überhaupt gebrand moeten worden? Misschien heb je wel eens een olijf vers van de boom geproefd. De smaak is dan behoorlijk onaangenaam en dat is ook het geval bij een ongebrande koffieboon. Vers geplukte koffiebonen zijn absoluut niet te vergelijken met de donkerbruine koffiebonen met hun overheerlijke aroma waar we zo dol op zijn. Verse koffiebonen zijn bijvoorbeeld groen en ruiken een beetje naar gras. Door het branden transformeert deze saaie boon tot iets buitengewoons. Al die heerlijke smaken en geuren die koffie maken tot één van de populairste drankjes ter wereld, komen vrij bij het branden. In dit artikel leggen we uit hoe elke brandtechniek invloed heeft op de smaak, het aroma en de cafeïnekick van je koffie...

MEER LEZEN
How to make a perfect cappuccino at home.jpg
Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef

Thuis een perfecte cappuccino maken

Van alle prachtige dingen die Italië ons te bieden heeft, is er één schat die vaak voor lief wordt genomen. Wie ooit een perfect gemaakte cappuccino heeft gedronken, weet dat deze koffie een van de beroemdste exportproducten van Italië is. Als hij perfect wordt gemaakt, is het de Sixtijnse Kapel, de Napolitaanse pizza, de Lamborghini onder de koffiedranken. En weet je wat het mooiste is? Je kunt gewoon thuis de perfecte cappuccino maken. Met de juiste ingrediënten en enige oefening kunnen je zelfgemaakte cappuccino's al snel tippen aan de cappuccino's die de gezellige bars in de geplaveide steegjes van Rome serveren.

MEER LEZEN
Easy cake recipes
Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef

20 eenvoudige taartrecepten die elke bakker onder de knie zou moeten krijgen

Kun je niet genoeg krijgen van die heerlijke zoete geur van versgebakken taart in huis? Of houd je van dat gevoel terwijl je de oven openmaakt om die heerlijke taart voor je geliefden eruit te halen? Wat de reden ook is dat je je schort voorbindt en je bakspullen tevoorschijn haalt, een aantal beproefde taartrecepten is altijd handig om te hebben. Er is namelijk nooit geen goede reden om een taart te bakken. Dus ga aan de slag met deze 20 makkelijke, maar overheerlijke taartrecepten en neem ze op in je receptenboek.

MEER LEZEN
What can you do with a hand blender
Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef

Wat kan ik doen met mijn staafmixer?

Hoe je hem ook wilt noemen, handmixer, staafmixer of dompelmixer, ik denk dat we het er allemaal over eens zijn hoe ‘handig’ hij is in de keuken! Klein genoeg om op te bergen in je kast, lade of op je werkblad. Licht genoeg om hem meteen tevoorschijn te halen als je hem nodig hebt.  Als je er al een hebt, of er misschien een wilt kopen, vraag je je misschien af: wat kan ik doen met een staafmixer? Laten we het apparaat daarom eens nader bekijken, en daarna hebben we ook nog een aantal geweldige recepten voor je…

MEER LEZEN
Cocktail and Mocktail recipes
Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef

20 cocktail- en mocktailrecepten voor een gegarandeerd feestje

Het mooie van cocktails en mocktails? Ze zorgen voor extra gezelligheid. Zelfs een avond samen bankhangen wordt een feest op het moment dat de longdrinks en sorbetglazen uit de kast komen. Of je nu proost op het nieuwe jaar of wat extra gezelligheid wilt creëren aan het zwembad, met deze 20 feestelijke cocktail- en mocktailrecepten wordt het een knallend succes. Je neemt binnen no time een slokje van je favoriet als je je KitchenAid Blender aanzwengelt voor de perfecte mixjes en slushies of gemalen ijs. Klaar voor extra gezelligheid?

MEER LEZEN
Shave ice accessories - dishwasher
Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef

Zijn de accessoires en kommen van KitchenAid vaatwasserbestendig?

Als jij de gelukkige eigenaar van een vaatwasser bent, is het heel verleidelijk om gewoon alles erin te zetten en te hopen op het beste. Vooral na een plakkerige baksessie, een feestje met vrienden of een heerlijk etentje. Het goede nieuws is dat de meeste accessoires van KitchenAid gewoon in de vaatwasser kunnen. Maar er zijn, zoals bij veel andere keukenspullen, natuurlijk uitzonderingen. Dankzij deze handige gids weet je welke onderdelen van je mixer vaatwasserbestendig zijn en welke je met de hand moet afwassen.

MEER LEZEN