Keukentips
27 artikelen
Heb je je ooit afgevraagd hoe je de perfecte koekjes bakt? Of hoe je zelf pasta maakt of heb je andere tips nodig om iets perfect te maken? Vergroot je kennis met onze selectie blogs met kooktips.
Wat is crema in koffie?
Het wordt gezien als kenmerk van een perfecte espresso, maar wat is crema eigenlijk? En waarom wil iedereen het zo graag? We onthullen de geheimen van dat mysterieuze roestkleurige espresso-schuim en vertellen hoe je dit thuis kunt bereiken met een espressomachine.
MEER LEZENDrie manieren om ijskoude fruitdrankjes te maken deze zomer
Drie heerlijke koude drankjes om van te genieten bij een bbq. Drie supersnelle en gemakkelijke recepten voor ijskoude mocktails. En drie tips om te genieten van één van de belangrijkste ingrediënten tijdens een warme zomer: ijs! Koel je drankje af met een paar ijsblokken. Of gebruik mixers, blenders en accessoires. Speel met de consistentie van je verfrissende koude lekkernijen. Glad, knapperig of iets daartussenin, jij bepaalt de textuur.
MEER LEZENTips en recepten voor meal prepping, zodat je de hele week gezond eet
Druk en niet veel tijd om te koken? Dan is meal prepping misschien wel wat voor jou. Het is heel eenvoudig. Je bereidt maaltijden van tevoren – doorgaans in het weekend – en verdeelt ze in porties, zodat je ze later in de week kunt eten. Het is een geweldige manier om verse en gebalanceerde maaltijden te eten zonder dat je elke dag hoeft te koken. Bijkomende voordelen? Je bespaart tijd, verspilt minder voedsel en hoeft nooit meer na te denken over wat je die avond gaat eten. Het enige dat je nodig hebt is een goede planning en voldoende tijd om te preppen. En dan nog hoeft het geen uren te kosten. Je blender, foodprocessor en mixer van KitchenAid maken je werk een stuk lichter. Wil je meal prepping ook eens proberen? Of het slimmer doen? Hier zijn een paar recepten en tips om je op weg te helpen.
MEER LEZENMelk opschuimen en stomen
Klassieke café latte, zijdezachte flat white… schuimige cappuccino. Wanneer je thuis authentieke koffiedranken maakt, is de bereiding van de melk een hele kunst. Is warme melk niet gewoon warme melk? Nee. Er zit een subtiel verschil tussen hoe je melk opklopt en stoomt voor de perfecte koffies met melk. Als je met de hand koffie zet of met een espressomachine met stoompijpje, lees dan verder en ontdek hoe je dit doet als een pro.
MEER LEZENThuis espresso maken
Ontdek de geheimen van een van de favoriete dranken uit Italië. Espressokoffie is snel en heerlijk en wordt gemaakt door het onder hoge druk persen van zeer heet water door fijngemalen koffie. We zullen je vertellen hoe je het perfecte kopje espresso zet en er thuis van kunt genieten.
MEER LEZENFilterdrager-gids voor espressofans
Wielded by baristas, portafilters are those stainless steel devices that fit snuggly into an espresso machine. Here is everything you’ve ever wanted to know about portafilters and filter baskets. These little coffee tools are arguably the most important parts of a beloved home espresso machine, so let’s get to know them!
MEER LEZENZo maal je thuis koffiebonen
Je kunt er niet omheen: als je je eigen koffiebonen maalt, zijn de smaken, oliën en aroma's het meest vers. Het is gewoon zo! Verse bonen barsten van de natuurlijke goede stoffen en zijn nog niet aan het oxideren. In onze maalgids voor koffiebonen zie je hoe je koffie met de perfect graad maalt voor het perfecte kopje koffie.
MEER LEZENHet verschil tussen flat white en latte
Je kunt niet langer zomaar een 'koffie met melk' bestellen. Tegenwoordig staat er een overvloed aan drankjes met melk op de kaart, waardoor je al gauw besluiteloos op je hoofd krabt. Weet jij wat het verschil is tussen een flat white en een latte? Laten we deze populaire koffiedranken met melk eens onder de loep nemen waarvan je in elk koffietentje kunt genieten… of gewoon bij je thuis met een KitchenAid espressomachine.
MEER LEZENVerschillende soorten koffiebonen
Voor velen van ons is koffie een rustgevend ritueel dat bijdraagt aan een vertrouwd dagritme. Maar er zitten veel meer kanten aan koffie dan je op het eerste gezicht zou denken. Hoe vaak denken we na over de bonen die ervoor zorgen dat ons kopje gevuld wordt? Hoewel arabicabonen vaak in de schijnwerpers worden gezet om hun zachte smaak, zijn ze maar een deel van het verhaal. Van de krachtige noten van robusta tot het onmiskenbare smaak van liberica, elke boon heeft zijn eigen karakter. In dit blog kijken we naar wat deze bonen uniek maakt en delen we tips over hoe je hun beste eigenschappen naar voren brengt. Klaar voor een smaaktest?
MEER LEZENVerschillende soorten koffie
Net als het drankje zelf is de wereld van verschillende soorten koffie en verschillende soorten koffiedranken enorm rijk en levendig. Van de bonen tot de maalstanden tot de bereidingsmethoden en recepten: er valt altijd meer te ontdekken. Als koffieliefhebber raak je nooit verveeld!
MEER LEZENHet perfecte kopje thee zetten – een verhit debat
Het perfecte kopje thee. Eenvoudig, toch? Nou, nee. Theeliefhebbers kunnen de hele dag discussiëren over de juiste manier om thee te zetten. We hebben allemaal onze eigen eigenaardigheden, voorkeuren en ervaringen op het gebied van het perfecte kopje thee. We kijken naar het water, de theeblaadjes, de watertemperatuur, waterkokers met temperatuurregeling en, natuurlijk, naar theepotten. Samen ontdekken we de geheimen van thee. Daarna hoef je alleen nog maar je favoriete kopje uit te kiezen.
MEER LEZENHoe maak je brood met een KitchenAid mixer?
Vier ingrediënten. Dat is alles wat je nodig hebt om een basisbrood te maken. Het klinkt eenvoudig, maar elke bakker zal je iets anders vertellen. Brood bakken is een kunst, maar daar moet je je niet door laten weerhouden. Zodra je de principes erachter begrijpt en leert om de volgende belangrijke stappen te volgen, krijg je het snel door – vooral als je je KitchenAid mixer en broodkom als hulpjes gebruikt. Of je nu een beginnende of ervaren bakker bent, je manier van werken zal meer of minder hetzelfde zijn. Brood bakken draait namelijk altijd om drie belangrijke stappen, ongeacht of het om roggebrood, zuurdesem of zelfs brioche gaat.
MEER LEZEN