Skip the navigation

Hartige Dutch Baby met salade van babyrucola

KitchenAid Chef

Deze hartige Dutch Baby met een salade van babyrucola is de perfecte balans tussen comfort en versheid. Een smaakvol en eenvoudig gerecht dat perfect is als brunch of lichte avondmaaltijd.

Savoury-dutch-baby

Hartige Dutch Baby met salade van babyrucola

KitchenAid Chef

Deze hartige Dutch Baby met een salade van babyrucola is de perfecte balans tussen comfort en versheid. Een smaakvol en eenvoudig gerecht dat perfect is als brunch of lichte avondmaaltijd.

Hulpmiddelen

StandMixer
Voorbereiden
30min
Koken
15min
Totaal
45min
Serveren
4
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

120 ml volle melk, op kamertemperatuur

4 grote eieren, op kamertemperatuur

60 g bloem

3/4 theelepels zout

30 g Boter

120 ml olijfolie

120 ml rodewijnazijn

1 theelepels dijonmosterd

1 theelepels honing

1 knoflookteentje, fijngesneden

1 theelepels gedroogde oregano

140 g babyrucola

60 g geitenkaas

20 g zongedroogde tomaten, gehakt

30 g geroosterde en gezouten zonnebloempitten, verkruimeld

Stap voor stap

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Verwarm een gietijzeren koekenpan van 30 cm voor in de oven.

  2. Voeg in een kom voor mixers met bevestigde draadgarde de eieren, melk, bloem en 1/4 theelepel zout toe. Klop dit samen op snelheid 4 gedurende 2 minuten totdat het volledig is gemengd. Stop en schraap het mengsel omlaag van de zijkanten van de kom, en klop alles dan nog een minuut op snelheid 6. Laat dit 10 minuten rusten.

  3. Wanneer de oven is voorverwarmd, haal je de gietijzeren koekenpan eruit en doe je de boter in de pan. Laat de boter smelten en giet vervolgens het beslag in de pan. Bak dit gedurende 10-15 minuten of totdat het er gepoft en goudbruin uitziet.

  4. Terwijl de Dutch Baby gebakken wordt, kun je de topping bereiden. Was en droog de houten kom en garde af. Voeg de olijfolie, rode wijnazijn, dijonmosterd, honing, knoflook, oregano en 1/2 theelepel zout aan de kom toe. Zet de mixer op snelheid 6 en mix alles 2 minuten om de dressing te emulgeren. Haal de kom van de mixervoet en voeg rucola toe. Meng deze zachtjes met schone handen of tangen door de dressing. Voeg de geitenkaas, zongedroogde tomaten en verkruimelde zonnebloempitten toe.

  5. Haal de Dutch Baby uit de oven als deze gepoft en goudbruin is. Leg er wat rucolasalade overheen. Snijd in parten en serveer naar wens met extra salade erbij.