Skip the navigation
cat-cooking-tips.svg

Keukentips

40 artikelen

Heb je je ooit afgevraagd hoe je de perfecte koekjes bakt? Of hoe je zelf pasta maakt of heb je andere tips nodig om iets perfect te maken? Vergroot je kennis met onze selectie blogs met kooktips.

Blog - Cooking tips | KitchenAid NL

Cookie - other recipes
Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef

8 tips voor elke keer perfecte koekjes

Vraag je je af hoe je perfecte koekjes maakt? Deze 8 baktips zetten je op het goede spoor. Hiermee bak je niet alleen elke keer perfecte koekjes, maar krijg je bovendien veel meer vertrouwen in je eigen vaardigheden. Haal je KitchenAid mixer dus tevoorschijn, verzamel alle ingrediënten en begin met bakken. 

MEER LEZEN
Types-of-coffee-drinks-hero
Alicia
Rachel Thomas

Soorten koffiedrankjes

Zin in koffie? Laten we eens kijken... er zijn zo veel verschillende koffiedranken dat kiezen af en toe best lastig kan zijn. Warm, koud, gekruid... in een cocktail… met een scheutje alcohol en noem maar op. Ontdek de populairste koffiedranken en leer hoe je die zelf thuis kunt maken. Haal de bijzondere wereld van koffie in huis – van een stevige espresso tot een decadente affogato. Aan de slag!

MEER LEZEN
Header Tips on making pizza dough
Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef

3 tips voor het maken van je eigen pizzadeeg

Pizza. Bijna iedereen vindt het lekker en heeft een eigen favoriet. Maar hoewel het supermakkelijk is om op vrijdagavond een pepperoni te bestellen bij de pizzeria om de hoek, is er niets lekkerder dan een pizza die je helemaal zelf hebt gemaakt met verse ingrediënten. Wil je thuis een pizza maken die niet onderdoet voor die van een Italiaans restaurant? Onthoud dan deze drie tips en laat je KitchenAid mixer je een deel van het werk uit handen nemen. 

MEER LEZEN
How to store pasta header
Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef

Verse pasta bewaren

Verse pasta is populair omdat het lekker is en goed vult. Maar er blijven van deze favoriet vaak ongebruikt deeg of slierten over.  Wat moet je daar als thuiskok mee doen? Het is belangrijk om goed te weten hoe je al die fantastische versheid en smaak kunt behouden. Als je tips nodig hebt over het bewaren van verse pasta, zoek dan niet verder. Leer de beste methoden om pasta te bewaren, waaronder het drogen of invriezen van pasta zodat je er nog wekenlang van kunt genieten.

MEER LEZEN
Header 5 type of pastries
Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef

5 soorten deeg

Knapperige croissants of heerlijk boterige zandkoekjes: welke traktatie ook je favoriet is, je begint altijd met een goed deeg. Als je thuis het lekkerste gebak wilt maken, dan is je deeg een cruciaal fundament. Met wat oefening krijg je deze vijf soorten deeg perfect onder de knie, en dan hoef je nooit meer bij de bakker te gaan aankloppen.

MEER LEZEN
Header - stiffening Egg white
Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef

Kloppen maar! Zo maak je van eiwit zachte, stevige of stijve pieken

Eiwit tot pieken kloppen, is een kunstvorm die elke kookliefhebber op de weg naar culinaire toverkunsten zou moeten beheersen. Of je nu een beginnende bakker of een doorgewinterde professional bent, als je de perfecte textuur voor je baksels wilt krijgen, moet je zachte, stevige of stijve pieken kunnen maken. Als de betrouwbare KitchenAid Mixer en de klopaccessoire klaarliggen, is het tijd om het geheim van deze belangrijke vaardigheid te gaan ontdekken.

MEER LEZEN
Mashed potatoes
Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef

Zo maak je aardappelpuree met een mixer

Aardappelpuree is altijd lekker. Makkelijk, vullend en gewoon lekker: met aardappelpuree maak je van elke maaltijd een feestje. Sommigen houden van pure puree, heerlijk zacht en romig, anderen geven de voorkeur aan een grovere structuur met extra smaken als mosterd of bieslook. Waar geef jij de voorkeur aan? Maak je eigen gerecht met aardappelpuree en krijg tips en advies over hoe je met de mixer gemaakte restjes aardappelpuree het best kunt bewaren. Klaar? Tijd om te pureren!

MEER LEZEN
Header - How to make fresh pasta
Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef

Thuis verse pasta maken

Een groot bord pasta: dat is nou echt comfortfood. Dit geliefde gerecht is nóg lekkerder als je het helemaal zelf maakt. Het is tijd om je pasta-talenten tentoon te stellen. Laat je inspireren en maak elk pastagerecht wat je maar kunt bedenken met een KitchenAid Mixer, wat pasta-accessoires en de ingrediënten uit je keukenkastje. Lees verder voor een introductie en tips voor het zelf maken van pasta, evenals een paar overheerlijke receptideeën voor je diner.

MEER LEZEN
decaf-coffee-demystified-hero
Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef

Cafeïnevrije koffie uitgelegd — antwoord op de meest brandende vragen

Cafeïnevrije koffie. Vind je het lekker? Of heb je het nog nooit gedronken? Eén ding is duidelijk: cafeïnevrije koffie is tegenwoordig een hot topic. In de basis gaat het om koffiebonen waarvan de cafeïne op de een of andere manier is verwijderd. Of cafeïnevrije koffie nu een positieve of negatieve invloed op de gezondheid heeft, is niet iets wat we in één blog kunnen behandelen. Maar laten we eens ingaan op de smakelijkste vragen: hoe en waarom wordt cafeïnevrije koffie gemaakt, is het net zo lekker als gewone koffie en hoe zet je deze koffie?

MEER LEZEN
Coffee beans on bowl
Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef

Koffiebonen voor je eigen espressomachine uitzoeken

Er is weinig zo bevredigend als op een koude ochtend een koffietentje binnen te stappen en verwelkomd te worden door de hemelse geur van verse koffie. Je kunt je favoriete koffieblend of single origin koffie kiezen van het menu en genieten van het betoverende aroma van een vers bakkie koffie. Op zulke momenten wil je toch niets liever dan thuis óók zo'n heerlijk drankje kunnen bereiden? Nou, dat kan ook! Kies eerst koffiebonen die geschikt zijn voor je espressomachine. Jij hebt de touwtjes in handen.

MEER LEZEN
Cafe Au Lait vs Latte
Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef

Koffie verkeerd vs. latte: wat is het verschil?

Het is ons allemaal weleens overkomen. Je stapt een hippe nieuwe koffietent binnen om vervolgens vol verwarring naar de minimalistische menukaart te staren. Espresso, oké. Zwarte koffie, makkelijk. Maar latte vs. koffie verkeerd? Wat is het verschil? De barista raakt haar geduld al kwijt dus je roept maar snel wat: 'Latte, graag!'. Hoe groot kan het verschil nou werkelijk zijn? Nou, best groot eigenlijk! Het verschil zit hem in zetmethode, smaak en presentatie. Met deze handige gids kun je binnenkort indruk maken op je koffieleutende vrienden als je ze thuis een drankje aanbiedt.

MEER LEZEN
Type of coffee roast and differences
Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef

Diverse manieren van koffie branden: wat zijn de verschillen?

Vraag jij je ook wel eens af waarom koffiebonen überhaupt gebrand moeten worden? Misschien heb je wel eens een olijf vers van de boom geproefd. De smaak is dan behoorlijk onaangenaam en dat is ook het geval bij een ongebrande koffieboon. Vers geplukte koffiebonen zijn absoluut niet te vergelijken met de donkerbruine koffiebonen met hun overheerlijke aroma waar we zo dol op zijn. Verse koffiebonen zijn bijvoorbeeld groen en ruiken een beetje naar gras. Door het branden transformeert deze saaie boon tot iets buitengewoons. Al die heerlijke smaken en geuren die koffie maken tot één van de populairste drankjes ter wereld, komen vrij bij het branden. In dit artikel leggen we uit hoe elke brandtechniek invloed heeft op de smaak, het aroma en de cafeïnekick van je koffie...

MEER LEZEN